Solution for Xperia ZL Problem Sudden Death

Posted by adhi wahyudy on Monday, 7 July 2014

English :
Just want to share with other when have some problem with xperia zl.
The problem is some people call "Sudden Death", no sucessfull to start (ON), only appear at display SONY logo and next will be OFF.
I just facing this problem with my xperia zl, and try also myself to find the problem in internet but no answer even with google. And I just try buy new battery for replacing. do replacing by myself.After replacing with new battery taaa'daaaaa, my xperia zl is working back as well. Perhaps with my short posting can help each other which have some problem with xperia zl.

I understand to replacing this battery is not easy. but you can find the link below to show how to dissasembly your xperia zl.
Hope you can solve the problem as me also. Do it carrefully and good luck.

Indonesia :
Xperia Zl Mati tiba2 Tidak bisa di ON kan kecuali menggunakan Charger
Sekedar share untuk semua, seperti apa yang saya alami dengan xperia zl.
Saya baru membeli xperia zl mungkin sekitar 3 bulan pemakaian, dan tiba2 xperia zl saya mati tiba2. saya pikir pertamanya adalah hal biasa, ternyata tidak bisa di on kan kembali kecuali menggunakan charger.
Disitulah saya memulai mencari2 di google, dan tidak menemukan jawabannya. Hanya menemukan bahwa sony sendiri mengakui xperia zl adalah produk gagal. yang sony sendiri belum menemukan jawaban untuk perbaikannya.
Dengan bermodalkan coba2 saya mulai membeli batere baru untuk penggantinya (yah memang agak mahal sih) tapi kalau tidak dicoba tidak akan tahu itu prinsip saya. Setelah saya memiliki batere baru saya mulai melakukan penggantian batere xperia zl sendiri. dan zl saya sembuh seperti biasanya.
Mungkin dengan sedikit penjelasan dari saya dapat membantu. Cuman sekedar share.....

More aboutSolution for Xperia ZL Problem Sudden Death

Review on Valley Enterprise USB to Serial FTDI chipset

Posted by adhi wahyudy on Friday, 14 December 2012

review about valley enterprises usb to rs232 serial db9 cable adapter ftdi chipset

Valley Enterprises USB to RS232 Serial DB9
Cable Adapter FTDI Chipset (10 Feet)
Product Features :
  • Supports RS232 serial interface to USB
  • Supports remote wake up and power management
  • Length: 10 feet
  • USB Chipset: FTDI
  • Fully supports Windows 7 and 8 64bit Systems

When purchased this valley enterprises usb to rs232 serial db9 cable adapter ftdi chipset, after fighting with the PL-2303 based adapters which cause BSOD in Windows 7 64-bit. While it was a bit more expensive, it’s a well made unit with a nice long cord with a TX/RX led embedded in the housing. Windows and linux work great out of the box due to the ftdi chipset which is the best usb to serial chip available.
More aboutReview on Valley Enterprise USB to Serial FTDI chipset

Recovery Software for Usb Flash Drive

Posted by adhi wahyudy

Recovery Software for Usb Flash Drive

With all the variety of different software and utilities, depending on the task, there are two different types of recovery programs for flash drives.
1. Program for recovery file from USB drive and valuable data, such as accidental deletion or after formatting, if the missing file folder or even an entire section. Such problems with flash, we are classified as "logic." If you format the memory card in the camera with valuable images, or accidentally formatted USB-flash drive with important files and you do not have a backup, then the first section of this article for you.
More aboutRecovery Software for Usb Flash Drive

Manufacturers of USB flash drives and memory cards

Posted by adhi wahyudy on Thursday, 13 December 2012

Manufacturers of flash drives and memory cards

In the market there are many manufacturers of flash drives, new and old ones disappear. The best known to date:
Lexar JumpDrive 
TwistTurn 32GB
USB Flash Drive 
  • Apacer
  • Corsair
  • KingMax
  • Kingston
  • PQI
  • SanDisk
  • Transcend
Of course, this is not an exhaustive list, and apart from other more or less well-known brands, there is a whole army of Chinese manufacturers. Flash drives and cards are very popular and there are more and more different models. 

More aboutManufacturers of USB flash drives and memory cards

Iseng Menghasilkan di Ipanelonline Indonesia

Posted by adhi wahyudy on Friday, 7 December 2012

Ipanelonline adalah situs web mengenai survey yang membayar anggotanya ketika melengkapi survey yang ditujukan kepada membernya.

Isi survey yang ditujukan ke kita menggunakan bahasa indonesia, jadi kita akan dengan mudah menyelesaikannya, dalam sehari kalau kita rajin mungkin kita bisa mendapatkan 3-6 survey, yang ketika kita menyelesaikannya, ipanel akan memberikan poin.
Rata-rata dalam menyelesaikan 1 survey kita bisa diberi poin yang beragam dari 700 ~ 3000 poin.

Untuk penukaran poinnya beragam, minimal 2000 poin untuk Rp. 20.000 sampai dengan 30000 poin untuk nilai Rp. 300,000, yang bisa tarik langsung ke paypal kita yang paling mudah. Untuk saya sendiri ketika poin saya sudah mencapai 2000, saya langsung tarik (takut hangus) ke paypal saya.

Itulah sedikit gambaran tentang apa itu ipanel, dan rasanya belum pas kalau saya belum memperlihatkan bukti pembayarannya, nah di bawah ini saya tunjukan buktinya, yah walaupun gak banyak tapi lumayanlah dari pada bengong, mending isi survey dan nyari recehan.

Screenshoot nya :

Nah gimana, walaupun kecil ataupun recehan tapi asyik khan hehe...

Gimana tertarik khan? untuk menjadi membernya gampang kok :
1. Harus punya paypal tentunya, yang belum punya paypal bisa langsung daftar DISINI
2. Registrasi sebagai pengguna baru, bisa daftar DISINI

Nah selamat berburu recehan dolar deh.

More aboutIseng Menghasilkan di Ipanelonline Indonesia

Solid State Drive SSD

Posted by adhi wahyudy on Monday, 3 December 2012

Solid State Drive SSD is one of the primary storage media other than the hard disk. 
In a computer, SSD and hard disk serves as a medium to put all the data. Booting a computer also uses these two objects.

Here are some following things about Solid State Drive SSD :

1. TRIM :

TRIM is a command that directly addressed to the firmware of the SSD. If you do not already know, the firmware is the same as the BIOS of the computer in general. 

A storage medium will always write and read data. When deleting a data, it is actually also an activity to write the data as well. In a hard disk, the data removal activity is not completely erased. Deleted is a link that refers to the data in a series of data called the Table Of Content. When there is no data that would be written in the (sector) of the same, the new data will be overwritten directly in the data (sector) long. This is called overwriting. 

In a hard disk, it is overwritten usual activities. Unfortunately, not for the SSD. Overwriting activities will lead to "junk data" or the English language is Garbage. Garbage is causing an SSD will slow down over time because the old data is still there so it makes SSDs have to sort out the old data with new. This makes SSDs slow in reading data. 

This is where the use of TRIM. TRIM sure when the operating system to write in the same sector, the old data will be lost in total with no more trash. In addition, the TRIM function will also make all sectors of the deleted and formatted to be clean. This will make an SSD becomes tight as new

2. Contents of Solid State Drive SSD

An SSD does not contain the same complicated mechanical hard disk. If you've seen a RAM (Random Access Memory or computer memory), the contents of an SSD like that. As the picture at the top, SSD only consists of a set of memory installed on the board.

3. MLC dan SLC

Both of these names refer to the type of memory used SSD. SLC stands for Single Level Cell. As the name implies, this type of memory will store a bit of data in a memory cell. Multi Level Cell or MLC, storing two bits of data in a memory cell. SLC has many advantages compared to MLC. Speed ​​is the first. In addition, the SLC also have longer life cycles than MLC. Unfortunately, the price of SLC type memory is more expensive than MLC, making rarely found in consumer SSDs.

4. Speed
SSDs have no moving mechanical advance should be in writing and reading data. In addition, the SSD does not have to do the rounds like a hard disk spindle. All done electrically. So automatically faster than a regular hard disk.

5. More Safety

There are some opinions that say that an SSD is more secure than a hard disk. The first reason is an SSD that does not have the mechanics in it to make it resilient storage media. When smashed, the hard disk will be damaged and your data would be inaccessible.

In addition to durable, vibration resistant SSD also. HDD is working when exposed to constant vibration will experience mechanical damage. This is not going to happen to the SSD. In addition, you will not find random noise that would be found in a HDD.

HDD tends to heat due to friction in the mechanical, the spindle in her lap. Hard disk heat can certainly make damage: it is time to say goodbye to your data.

6. Price

SSDs tend to be the same price. This is because the production of a flash memory cost more expensive. In addition, the technology is also relatively new. SSD is a new product that costs will come down over time.

The price of a cheapest SSD two years ago the same price with a capacity of 60 GB SSD today. For an SSD with a capacity of 64 GB you only have to spend around U$D 192.98 With the same price, you would have to get a hard disk with a capacity of 2 TB. The comparison is quite far. However, you have to look at it from different sides.

After seeing the above points, it can be seen that the SSD is more secure. Imagine you are a person who frequently travel with a laptop. While working on the car, all of a sudden there was a hole that resulted in your notebook crashed. When it happens to a hard disk, it can make your hard disk is damaged. Not with SSD. Data were worth millions of dollars were secured by an event like this. Essentially, SSDs are more durable, water, vibration, and heat.

See below picture to see some product size and price of solid state drive SSD mini pci-e :

More aboutSolid State Drive SSD

FLASHDISK ERROR Solution : Usb Drive / Pen Drive Write Protect, Format, Size zero

Posted by adhi wahyudy

Dear Guys, If you find the problem same as the contents above. Please kindly following this step to solve it: 

Find VID (Id Vendor) and PID (Id Product) of your type Usb Flashdisk/ Pen Drive, Use This Software USB VIEW / USB DRIVE TOOL, see below picture to see how this usb tool / flashdisk tool work :
More aboutFLASHDISK ERROR Solution : Usb Drive / Pen Drive Write Protect, Format, Size zero


Posted by adhi wahyudy on Friday, 6 April 2012

Barangkali ada yang membutuhkan cara unlock modem huawei? biasanya modem yang lock bawaan paket bundling dari provider tertentu. untuk menggunakan kartu lain sudah tentu modem tersebut harus di unlock.
Di posting kali ini saya cuma mau membantu sharing untuk meng unlock modem tersebut agar bisa digunakan menggunakan kartu provider lain. Software ini sudah saya coba untuk membuka / unlock modem huawei E171.
Untuk menggunakannya kita tinggal mengisikan nomer imei (15 digit) modem tersebut, dan nomer unlock 8 digit atau flash 8 digit juga, dan mungkin juga bisa digunakan untuk membuka/ unlock modem usb jenis lain


Posted by adhi wahyudy on Monday, 13 December 2010

Seiring pesatnya pertumbuhan bisnis di dunia maya, membuat banyak sekali oknum-oknum yang tidak bertanggung jawab dengan membuat website berbentuk afiliasi yang terbukti tidak membayar. Atau yang lebih kita kenal dengan istilah SCAM.

Yang menjadi pertanyaan sekarang adalah, bagaimana cara menghindari SCAM ? Sebenarnya untuk meneliti scam atau tidaknya sebuah website itu sangat mudah. Yang perlu Anda lakukan hanya memperhatikan perkembangan website tersebut. Atau lebih lengkapnya, mari kita simak tips menghindari SCAM.

1. Lihat Sistem Kerjanya
Langkah pertama yang perlu Anda perhatikan adalah system kerjanya. Hati-hati dengan program yang meng-hipnotis mata kita agar kita dapat mengikuti program tersebut. Contohnya ; Anda sebagai member akan dibayar besar, sedangkan kerja Anda sendiri terbilang kecil (mudah dilakukan) kemungkinan besar, program ini adalah SCAM. Intinya apa yang kita lakukan bakal sebanding dengan apa yang kita dapatkan.

2. Lihat Nilai Komisi
Kebanyakan kita tergiur oleh program yang memberikan komisi WAH….. alias komisi besar (beda dengan umumnya). Hal ini sering terjadi di program-program PTC yang tidak bermutu alias SCAM.

3. Lihat umur website
Website yang terpercaya dan benar-benar membayar pada umunya sudah berumur paling sedikit satu setengah tahun. Maka saya sarankan ikuti program yang sudah berumur sekian. Anda dapat mengecek umur sebuah website dengan tool yang di berikan oleh situs
Misalnya jika anda ingin mendaftar progam PTC, silahkan daftar di
Website PTC tersebut telah terbukti membayar dan artinya bukan SCAM. 
Sebelum mendaftar website,  membutuhkan account alertpay untuk media pembayarannya, karena tidak menerima paypal account sebagai media pembayarannya. Silahkan daftar di

4. Bertanya di yahoo answer
Yahoo answer adalah tempat berkumpulnya semua orang, termasuk para pebisnis online yang sudah berpengalaman. Saya sendiri sering menggunakan trik ini untuk mengecek scam atau tidaknya sebuah situs.
Bertanyalah di yahoo answer dengan cara yang baku dan gunakanlah bahasa yang mudah di mengerti, Contoh :

“Saya newbie yang baru saja tertarik di bisnis online, disini saya mau bertanya apakah situs itu scam ?”.

Saya yakin, pertanyaan yang Anda ajukan tersebut pasti akan di jawab.

Mudah2an bermanfaat buat anda semua…

Repair Flashdisk Yang Tidak Bisa Di format

Posted by adhi wahyudy on Thursday, 18 March 2010

Cara Memperbaiki Flashdisk Rusak (Write Protected, Size 0, Tidak Bisa di Format)

Kingston DataTraveler 101
Gue punya flashdisk Kingston G2 4Gb, gak bisa di format dan sizenya jadi 0. gue udah nyari kesana kemari ampe bingung plus mumet, udah gue coba juga pake FLASHDISK TOOL ATAU HP USB FORMAT TOOL tp tetap gak bisa, tp tenang deh gue gue punya cara ampuh untuk memperbaiki flashdisk rusak (write protected, size 0, tidak bisa di format) pokonya ini cara yang paling manjur dah. 

Cara/stepnya memperbaiki flashdisk yang rusak: 

1). Kita pake usb viewer untuk melihat VID (Id Vendor) dan PID (Id Product), untuk softwarenya bisa download disini USB VIEW .lihat gambarnya di bawah
More aboutRepair Flashdisk Yang Tidak Bisa Di format